Om Mig

Redan tidigt var jag fascinerad av utmaningar som krävde att jag övervann mentala och fysiska hinder. Jag växte upp i Göteborg med närhet till hav och fiskmåsar och som tonåring köpte jag en kajak. Utan att någonsin ha paddlat tidigare begav jag mig på natten från Välenviken till Marstrand som premiärtur. När jag lite trött i axlarna runt lunch nästa dag nådde fram kände jag friheten som öppnar sig när man lämnat ramarna av sitt gamla liv och har upptäckt en större värld. Naturupplevelsen och den fysiska strapatsen var bara kajakturens guldkant. Med facit i hand var den resan en föraning om hur mitt liv skulle bli.

Det militära hade alltid lockat, för mig var det den ultimata arenan för storslagna utmaningar med livet som insats. Där kunde jag korsa gränsen för vad som är möjligt. Jag blev soldat och min kämpaglöd gav utdelning. Jag utnämndes till officer och blev omtalad för mina ovanliga metoder att forma soldater. Parallellt växte min nyfikenhet kring vad livet egentligen handlar om och det började kräva allt mer av min uppmärksamhet. En eftermiddag, mitt i röran av kulsprutor och vegetarisk kost, gick jag i kamouflageuniform till en grupp människor med en annorlunda livsåskådning och blev introducerad till deras munk. Han konstaterade att elden väckts i mig och att jag nog inte hade något annat val än att följa känslan. Jag bestämde mig för att satsa allt på att hitta svaret om mig själv och livet.

Svaret planerade jag att hitta bland en massa visa böcker medan jag levde i ett skjul som jag i hemlighet byggde längst ut i kustbandet. Där skulle jag äta sill och leva som en eremit men livet tyckte annorlunda. Tjugotre år gammal fick jag ett arbetstillstånd i USA och landade i Santa Fe, New Mexico. Det var startpunkten på en intensiv upptäcksfärd över femton år bland öknens mystiker, New Yorks techmiljardärer, kampsportsmästare, munkar och en massa annat.

Allt detta har jag nu kokat ner till en podd, en bok och den här hemsidan – men syftet är inte att berätta min historia. Den är nog mest intressant för min kära mor. 

För mig finns inget vackrare än att bidra till inre utveckling och den frid som de flesta söker efter. Det är så enkelt och naturligt att alla visa böcker, populära talare och meditationstekniker vi provar som lösning faktiskt oftast skjuter över målet  för det är ett mål som är så nära att man inte ser det. Man måste bli guidad dit av någon som själv är den verklighet som väntar på att upptäckas. Längs min resa har jag haft ovärderliga lärare som visat vägen till djupare självinsikt. Det är alltså inte jag som är viktig det är din utveckling och vad som händer i dig som räknas. Känn efter om du är lockad, om du vågar och vill upptäcka djupare sidor av dig själv, trots att det finns svåra känslor i vägen. Vill du så kommer det att hända.

Få nyhetsbrevet med tips för självkännedom