SWEDISH BUDDHA RETREAT

Kvinnoretreat Stockholm

Björnbacka 19-21 april 2024

Kvinnoretreat på vackra Björnbacka i Stockholm April 19 – 21 2024

Ett särskilt retreat för dig som kvinna, med varmt fokus på din kraft och personliga resa, utan koncept eller vardagens roller.

Här väntar en upplevelse i ditt eget tempo på en plats så ren och stilla att du kan slappna av minsta anspänning. Omsluten av en djup skog och en stillsam sjö finns ingen störning som kan avleda dig från din inre resa. Retreatet ger dig ett särskilt tillfälle att så långt du själv önskar, bjuda inre hinder vila. Vi kommer väcka mystiken av din feminina energi på ett instinktivt sätt i naturlig gemenskap med andra kvinnor.

Retreatet ger dig möjligheten att möta dig själv, utmana dina inre gränser och väcka den naturliga visdom som redan bor inom dig. Efter helgen kan du fortsätta utforska din inre resa tillsammans med andra deltagare i våra veckovisa digitala kvällsmöten.

Välkommen till en djupt personlig upplevelse på Björnbacka Retreatcenter!

I retreatet ingår:

  • 2 nätter på Björnbacka inklusive sängkläder och handdukar 
  • 5 seminarier
  • 5 meditationer och andningsövningar
  • Helpension och transfer från Södertäljetågstation
  • Vandringar i de vackra omgivningarna
  • Fortsatt stöd där din grupp träffas digitalt på Zoom vid 2 tillfällen efteråt

Pris från 4.200kr med möjlighet till delbetalning genom Klarna. Bokningsknapp hittar du längst ner.

Föregående bild
Nästa bild

 Om Björnbacka Retreatcenter

Björnbacka är en pärla i ett oerhört vackert ekosystem, omgivet av frodiga fält, skogar, charmiga hästgårdar och glittrande sjöar. Det ger dig möjlighet till en enastående naturupplevelse.

 

Här är möten med vilda djur som älgar, rådjur och rävar inte ovanliga. Området erbjuder ett fint utbud av vandringsleder, löpspår, naturreservat, runstenar och skogar som bara väntar på att utforskas. I Brosjön kan du ta ett dopp, bara en kort promenad från gården.

 

Mitt i denna lantliga idyll har Björnbacka gård under många år välkomnat möten mellan nära vänner och nya bekantskaper. Idag breder det nya retreatcentret ut sig med en mångfald av unikt utformade rum, både inomhus och utomhus. Björnbacka är skapat för att hjälpa människor att släppa taget om press och stress, öppna sina sinnen för självkännedom och närma sig både varandra och sig själva på ett djupare plan.

Kvinnoretreat meditation swedish buddha retreat

 Så lugnt eller djupt som du själv tillåter

Retreatet bjuder en hälsosam och transformerande kontakt med dig själv och din kvinnliga essens. Vi närmar oss och utforskar känslor och kraft med vördnad och varsamhet, enkelt och instinktivt utan psykologiska modeller eller mental analys. Retreatet blir en så lugn eller djup upplevelse som du själv tillåter, under noggrann ledning av Mikael Hedman.

Du får upptäcka hur vackert din kropp svarar när du sänker tröskeln och ägnar den uppmärksamhet. Hur livsglädje, visdom och kraft nyfiket tittar fram. Du får tillfälle att både väcka och upptäcka inneboende kvalitéer såsom t ex hjärta, sexuell energi, visdom och närvaro för att naturligt låta dem gynna ditt liv.

Du kommer också att lära dig övningar som återförenar dig med mark och natur för att stödja dig att må bra och underlätta nästa steg i livet. Övningar som du tar med dig och som fortsätter att stödja dig och ge kraft i din vardag och i ditt arbete.

Retreatet ger dig fina växlingar mellan tyst närvaro och social samvaro – båda hjälper gruppen och dig själv att komma nära inneboende behov, känslor och din längtan. Gemenskapen, öppenheten, sårbarheten och läkandet ger plats för mer av livet och öppnar vägen för att vara autentisk med dig själv i sällskap av andra. Det hjälper även den uråldriga kvinnliga kraften att flöda obehindrat – en känsla av att komma hem.

För att stödja dig på bästa sätt kommer vi att fortsätta fördjupa och dela den speciella närvaro som utvecklas under våra dagar tillsammans. Under sommaren fortsätter vi med övningar och meditationer i digitala gruppsamtal för dig som vill.

Program:

Fredag
19 april

Anländ från 16:00 direkt eller bli hämtad från Södertälje tågstation
18:00 Middag
20:00 Välkomstmöte
20:30 Meditation:
Naturkontakt med gräs och natthimmel
21:30 Välsignad tystnad
22:00 Kvällen tillsammans

 
 
Lördag
20 april

08:00 Frukost
09:30 Insikt:
Läkande inre närhet
10:00 Meditation:
Välkomna känslor och tillåt din balans att få hända
12:00 Lunch, sedan tystnad
13:30 Insikt:
Längtan efter helhet
14:30 Meditation:
Utforska hjärtats väsen
15:00 Avslappning:
Njut av omgivningarna och varandra, basta, promenera
17:30 Middag
18:30 Insikt:
Att lära sig kvinnlig kraft
19:30 Meditation:
Väck och skapa välgång med din sexuella energi

 
 
Söndag
21 april

08:00 Frukost, sedan tystnad
09:30 Insikt:
Naturens kraft och stöd
10:30 Meditation:
Öppna till elementen och bli deras vän
12:00 Lunch
13:30 Avskedsmöte och Avrundning

meditation retreat swedish buddha