SWEDISH BUDDHA RETREAT

Mansretreat Stockholm

Björnbacka 5-7 april 2024

Mansretreat på vackra Björnbacka i Stockholm April 5 – 7 2024

För män som vill utforska inre styrka av ett annorlunda slag och parallellt upptäcka mer av sin naturliga visdom finns en helg på Björnbacka Retreatcenter som är helt inriktad på din personliga utveckling – utan fluff eller snabba lösningar.

Här väntar en helg i din egen takt på en plats som är så ren och tyst att du kan höra din egen andning. Omgiven av en djup skog och en stillsam sjö finns det ingen distraktion som kan komma i vägen för din inre resa.

Retreatet är din möjlighet att möta dig själv, bli vän med dina hinder och väcka värdefulla dimensioner som finns inom dig. Efter retreatet kan du fortsätta att utveckla din medvetenhet tillsammans med de andra deltagarna i veckovisa digitala kvällsmöten som leds av Mikael.

Välkommen till en djupt personlig upplevelse på Björnbacka Retreatcenter!

I retreatet ingår:

  • 2 nätter på Björnbacka inklusive sängkläder och handdukar
  • 5 seminarier
  • 5 meditationer och andningsövningar
  • Helpension och transfer från Södertäljetågstation
  • Vandringar i de vackra omgivningarna
  • Fortsatt stöd där din grupp träffas digitalt på Zoom vid 2 tillfällen efteråt

Pris från 4.200kr med möjlighet till delbetalning genom Klarna. Bokningsknapp hittar du längst ner.

Föregående bild
Nästa bild

 Om Björnbacka Retreatcenter

Björnbacka är en pärla i ett oerhört vackert ekosystem, omgivet av frodiga fält, skogar, charmiga hästgårdar och glittrande sjöar. Det ger dig möjlighet till en enastående naturupplevelse.

 

Här är möten med vilda djur som älgar, rådjur och rävar inte ovanliga. Området erbjuder ett fint utbud av vandringsleder, löpspår, naturreservat, runstenar och skogar som bara väntar på att utforskas. I Brosjön kan du ta ett dopp, bara en kort promenad från gården.

 

Mitt i denna lantliga idyll har Björnbacka gård under många år välkomnat möten mellan nära vänner och nya bekantskaper. Idag breder det nya retreatcentret ut sig med en mångfald av unikt utformade rum, både inomhus och utomhus. Björnbacka är skapat för att hjälpa människor att släppa taget om press och stress, öppna sina sinnen för självkännedom och närma sig både varandra och sig själva på ett djupare plan.

 Så lugnt eller djupt som du själv tillåter

Retreatet bjuder en hälsosam och transformerande kontakt med dig själv och din manliga kärna. Vi närmar oss och utforskar känslor och kraft med vördnad och varsamhet, enkelt och instinktivt utan psykologiska modeller eller mental analys. Retreatet blir en så lugn eller djup upplevelse som du själv tillåter, under noggrann ledning av Mikael Hedman.

Du får upptäcka hur klokt din kropp svarar när du sänker tröskeln och ägnar den uppmärksamhet. Hur livsglädje, visdom och balans nyfiket tittar fram. Du får tillfälle att både väcka och upptäcka inneboende kvalitéer såsom t ex hjärta, sexuell energi, visdom och närvaro för att naturligt låta dem gynna ditt liv.

Du kommer också att lära dig övningar som återförenar dig med mark och natur för att stödja dig att må bra och underlätta nästa steg i livet. Övningar som du tar med dig och som fortsätter att stödja dig och ge kraft i din vardag och i ditt arbete.

Retreatet ger dig fina växlingar mellan tyst närvaro och social samvaro – båda hjälper gruppen och dig själv att komma nära inneboende behov, känslor och dina mål. Gemenskapen, öppenheten, sårbarheten och enkelheten ger plats för mer av livet och öppnar vägen för att balansera din väg med omgivningens påverkan. Det aktiverar även din inre styrka på ett sätt som stödjer dig – så din kraft fungerar med dig och inte på dig.

För att stödja dig på bästa sätt kommer vi att fortsätta fördjupa och dela den speciella närvaro som utvecklas under våra dagar tillsammans. Under sommaren fortsätter vi med övningar och meditationer i digitala gruppsamtal för dig som vill.

Program:

Fredag
5 april

Anländ från 16:00 direkt eller bli hämtad från Södertälje tågstation
18:00 Middag
20:00 Välkomstmöte
20:30 Meditation:
Naturkontakt med gräs och natthimmel
21:30 Välsignad tystnad
22:00 Gemensam kväll

 
 
Lördag
6 april

08:00 Frukost
09:30 Insikt:
Kraft till nytta och onytta
10:00 Meditation:
Välkomna känslor och tillåt din balans att få hända
12:00 Lunch, sedan tystnad
13:30 Insikt:
Vara, Göra och Förstå
14:30 Meditation:
Utforska hjärtats väsen
15:00 Avslappning:
Njut av omgivningarna och varandra, basta, promenera
17:30 Middag
18:30 Insikt:
Att lära sig kraft
19:30 Meditation:
Sexuell energi – äg den

 
 
Söndag
7 april

08:00 Frukost, sedan tystnad
09:30 Insikt:
Naturens kraft och stöd
10:30 Meditation:
Öppna till elementen och bli deras vän
12:00 Lunch
13:30 Avskedsmöte och Avrundning

SWEDISH BUDDHA Retreats

Retreats med Mikael Hedman är stillsamma och glada – men innerligt aktiva. Vi arbetar på olika sätt med medvetandet och bjuder hem din helhet. Om du vill så välkomnar vi även ömma och smärtsamma känslor. De mår bra av det och önskar inget mer än att få bli vänner och landa. Vi låter de varsamt få hitta hem i dig. Det ger harmoni. Retreaten är alltså inte enbart “ta det lugnt – glöm vardagen – yoga och ät vegetariskt”. 

Lyssna gärna på några intervjuer med Mikael HÄR och bekanta dig med hans HEMSIDA.

Resor
Deltagare Möllan: skriv och berätta när du vill hämtas från busstationen i Åseda.
Deltagare Göteborg: skriv och berätta när du vill hämtas från busstationen i Gråbo.
Deltagare Stockholm: skriv och berätta när du vill hämtas från tågstationen i Södertälje.
Deltagare Jämtland: taxi från Undersåker avgår kl 09:00. 

Mat
Rätt näring är extra värdefullt under retreat. Därför serverar vi hälsosam mat som stödjer ditt välbefinnande. Frukost, lunch, snacks, middag, te och kaffe består av läckra vegetariska rätter och är så långt som möjligt ekologisk.

Kontakt
Om du har frågor så maila på kontakt@swedishbuddha.se

Bokningsvillkor
Du kan avboka ditt retreat upp till fyra veckor innan startdatum och får då 80% återbetalning. Därefter kan inte din plats avbokas men du får överlåta eller sälja din plats.

Om du blir sjuk innan retreatet och inte kan närvara så blir din betalning innestående och ger dig kredit på Rent-a-Buddha-samtal som du kan använda inom 6 månader från det att retreatet skulle ha ägt rum. På så sätt får du inre utveckling även om du missade retreatet.